!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Arkiv

Tillbaka

Viktigt! Information från bredbandsgruppen

2013-02-04 22:28

Information från Bredbandsgruppen, BRF Lövsmygen 1
INFORMATION SOM BERÖR DIG I BRF LÖVSMYGEN 1
Aspudden 4 februari, 2013

Enligt tidigare information (i enlighet med stämmobeslut på årsmötet 2012) så planeras en installation av ett kopparnät från källaren till var lägenhet och lokal i vår förening. Tanken är att nätet i första hand ska användas för att erbjuda de boende, som så önskar, tillgång till en snabb uppkoppling till internet (<100 Mbit/s eller mer).

Installationen har nu påbörjats. I steg ett så dras koppartrådar i och från källaren till fastighetens olika trapphus. I steg två kommer dragning ske från varje trapphus in till respektive lägenhet och lokal.

För steg två behöver entreprenören som sköter installationen (Telesupply) tillgång till er lägenhet. För det måste ni ha en nyckel de kan låna, eller befinna er hemma för att kunna öppna när det behöver installera (mindre än en halvdag i tid). Det är för att kunna slutföra installationen som innebär att ett uttag monteras där telefonledningen kommer in i er lägenhet. OBS! VIKTIGT ATT NI STÄDAR UNDAN ALLA MÖBLER/ANNAT DÄR SLADDEN TILL ERT TELFONJACK KOMMER IN I ER LÄGENHET/LOKAL.

INSTALLATION I ER LÄGENHET/LOKAL ÄR PLANERAD TILL VECKA 8-10. VIKTIGT ATT NI KAN VARA HEMMA OCH ÖPPNA, ALTERNATIVT LÅNA UT EN NYCKEL DÅ.

Om ni har planer på att resa bort under V 8-9 så ber vi er informera Bredbandsgruppen via SMS till Johan (0702 671334) och AnnaKarin (0703 342019) och Peter (0738 567017). Glöm inte att uppge namn, lägenhetsnummer och tidsperiod. Detta för att vi ska kunna planera väl och undvika onödiga förseningar. Är ni borta under tiden då installationen görs behöver ni låna ut en nyckel.

Så fort vi ser att steg ett av installationen går som planerat och vi har en tydligare bild av tidplanen för steg två så kommer mer information om exakt vilka datum som berör installationen i just ert trapphus.

Som ett tredje och avslutande steg av detta projekt kommer en leverantör för snabbt bredband kontrakteras av föreningen (vi är i sluttampen av förhandlingarna nu). Efter det får de som vill använda denna tjänst (notera att användandet är frivilligt, men att installationen är obligatorisk och kommer ske i samtliga lokaler). I dagsläget ser det ut som om snabbt internet i vårt egna nät kommer vara tillgänglig senast 1 juni (men troligtvis tidigare, vi informerar så fort vi har mer info).

Tveka inte att höra av er vid eventuella frågor.

Hälsningar Bredbandsgruppen i BRF Lövsmygen 1

AnnaCarin Haag, Manhemsgatan 4
Jens Hagekull, Hägerstensvägen 140
Johan Haeger, Hägerstensvägen 138
Erik Högfors, Botvidsgatan 3
Peter Åkerbäck, Hägerstensvägen 138