!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Arkiv

Tillbaka

Nyhetsbrev Brf Lövsmygen 1 Oktober 2012

2012-10-29 20:36

Nyhetsbrev Oktober 2012
Brf Lövsmygen 1
_____________________________________

Bredband
På årsstämman i maj bifölls styrelsens proposition om att bygga ett eget fastighetsnät för bredband. Det innebar att Bredbandsgruppen fick i uppgift att för styrelsens räkning ta fram ett förslag som grund till en investering i ett egenägt fastighetsnät för att erbjuda snabbt internet till ett konkurrenskraftigt pris. Nu har vi valt installatör och det är dags att påbörja arbetet. Bredbandsgruppen har ännu inte upphandlat bredbandstjänsten men håller på att gå igenom offerter.

Brf Lövsmygen kommer att teckna ett kollektivt avtal, vilket innebär att det tecknas ett abonnemang för samtliga hushåll och avgiften kommer att ingå i månadsavgiften. Från våra källare kommer det dras kopparledningar in genom rören där telefonledningarna går in till var lägenhet. För att göra slutinstallationen i varje lägenhet kommer installatören behöva tillgång till er lägenhet. Vi återkommer med mer exakta datum för varje trappuppgång då vi kommer att behöva samla in nycklar.

Det rekommenderas att avstå att binda upp sig mot annan leverantör längre än 6 månader då denna investering kommer att ske. Observera att även om koppar dras in i alla lägenheter så kan man fortfarande välja att använda sig av befintlig leverantör eller annan leverantör.

Om det finns frågor angående detta är ni välkomna att kontakta Bredbandsgruppen.

Radonmätning
För cirka två år sedan mättes radonhalten i huset, men på grund av felaktiga mätningar
måste vi nu göra om denna. Mätningen kommer att pågå under minst två och högst tre månader under vintern för bästa resultat. AnnaCarin Haag kommer att ta kontakt med berörda samt att dela ut dosor och instruktioner. Är det någon som har frågor angående detta är ni välkomna att kontakta AnnaCarin på 070-334 20 19 eller ancaha@hotmail.com.

Mer information om radon och hur mätningen går till finns att hitta på Stockholm stads hemsida.

Höstfest
Tidigare har vi gått ut med att det skulle bli en höstfest nu i oktober, men vädret har satt lite käppar i hjulet. I stället planerar vi en luciafest med glögg och annat gott samt historien om Aspudden.

Vinter och cyklar
Vintern står för dörren och kanske får vi en vit sådan. För att underlätta snöskottningen är det bra att ställa undan sin cykel i cykelrummen om den inte ska användas. Det sparar också på cykeln.

Klagomål på sopor
Det har kommit ett flertal klagomål på att det står sopor utanför dörren till soprummet. Man har även klagat på att det står sopor precis innan för dörren. Det är viktigt att vi tar hänsyn till vår närmiljö och tar vårt ansvar för att hålla rent och snyggt runt omkring oss. Det finns ett flertal soptunnor att använda.

Om man återvinner matrester är det viktigt att man inte fyller påsen helt utan ser till så att den går att försluta på ett sådant sätt att inte matrester trillar ur när man slänger den.

Även i grovsoprummet gäller det att vi håller oss till de regler som finns. Inga vitvaror eller målarfärg får slängas där, utan om man behöver bli av med dylikt får man själv ta sig till närmsta återvinningscentral som tar emot detta.

Städat
Alla de leksaker som tidigare låg på gården finns nu nere i källaren där vi förvarar utemöblerna.Väl mött i höstsolen!

/StyrelsenOm du inte längre vill prenumerera på detta nyhetsbrev, vänligen gå till http://www.lovsmygen.se/ och avbeställ din prenumeration under rubriken Prenumerera på nyhetsbrev.